nlc.hu
Utazás

Sztár lett a Sumomomomomomomomo nevű versenyló

Internetes sztár lett a kimondhatatlan nevű versenyló

A japán versenyló neve igazi nyelvtörő, emiatt nagyon népszerű lett.
Lóverseny

A ló, ami miatt sírnak a kommentátorok – így jellemzik azt a japán versenylovat, amelyiknek szinte kimondhatatlan a neve: Sumomomomomomomomo.

A három éves kanca néhány hete szerezte meg első győzelmét a tokiói Oi versenypályán. Azóta az állat igazi celeb lett a japán közösségi oldalakon a nyelvtörő neve miatt. A Sumomomomomomomomo japánul azt jelenti: a szilva és az őszibarack mindkettő őszibarack.

A lóversenyek kommentátorai igazán gyorsan képesek pörgetni a nyelvüket, de egy ilyen név, még őket is megizzasztja. Íme Sumomomomomomomomo első győzelme bravúros közvetítéssel:

A ló neve egy japán nyelvtörőből ered, ami így szól: Sumomo mo momo, momo mo momo, sumomo mo momo mo momo no uchi. Ez annyit tesz, hogy a szilva az őszibarack, az őszibarack az őszibarack, így a szilva és az őszibarack mindkettő az őszibarack egy fajtája.

Sumomomomomomomomo már a november 2-i győzelme előtt is népszerű volt a neve miatt. Most pedig már róla mintázott plüssfigurákat és Sumomochi-desszertet árulnak.

(Oddity Central)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Philippe Oursel)

Furcsa nevek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top