nlc.hu
Utazás

Kijárási tilalom Szlovákiában

Nagyon szigorú kijárási tilalom jön Szlovákiában

A következő hetekben szigorítanak a járványügyi intézkedéseken Szlovákiában.

Szlovákiában olyan kijárási tilalom jön, ami alól a karácsonyi összejövetelek sem képeznek kivételt. Az országban nyitnak a boltok, templomok és számos szolgáltatás is, viszont csak védettségivel rendelkezők vagy betegségen bizonyítottan átesettek látogathatják őket.

Kijárási tilalom lép érvénybe Szlovákiában

Fotó: pixabay

A kórházban kezelt covidos betegek számához köti a szigorított lockdownt az ország; ha eléri a 3800-at, akkor jön a teljes szigor, most 3479-nél járnak a számok. Ez azt jelenti majd, hogy a védettek sem élvezhetnek előjogokat és bezár az ország.

Az egészségügyi miniszter bejelentette, hogy idén fel sem merült, hogy úgynevezett családi buborékokban látogathassák az emberek a rokonság egy kiválasztott háztartását, a szabály szerint nem lehet szenteste meglátogatni a rokonokat.

Ellenőrzésekre lehet számítani

A rendőrség bejelentése szerint december 18-án célzott ellenőrzéseket fog végezni az osztrák, magyar, lengyel és cseh határon. Az ellenőrzések elsősorban a Szlovákiába belépő utasokra vonatkozó karanténintézkedések betartására, a teljesen beoltott státus igazolására fognak vonatkozni és arra, hogy a 12 év 2 hónapon felüli személyek elvégezték-e a kötelező regisztrációt az eHranica-rendszerben – olvasható friss információként a Konzuli Szolgálat oldalán.

(Forrás: 444.hu)

(Nyitókép: pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top