nlc.hu
Utazás

Rabok újítanak fel egy szállodát Balatonlellén

Rabok újítanak fel egy szállodát Balatonlellén

Külső vállalkozó bevonása nélkül, teljes egészében rabok munkájával újítják fel a balatonlellei szállodát, amely a büntetés-végrehajtás és a Nemzeti Védelmi Szolgálat tulajdonába került.
Park szálloda épülete Balatonlellén

Augusztus végén végleg bezárt a balatonlellei Park szálloda, amely a tópart egyik utolsó retró szálláshelyeként hirdette magát. Az épületet azóta magas, szögesdrótos kerítéssel vették körbe, bekamerázták, és rabok újítják fel – írja a 24.hu.

Az állam májusban adta át a tulajdonosi jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-n keresztül az ingatlant a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) és a Nemzeti Védelmi Szolgálatnak. A két szervezet a 3,5 hektáros parkot, az épületeket és a szabadstrand melletti zárt mólót vagyonkezelésbe kapta, és 70:30 arányban osztoznak az ingatlanokon.

A BVOP a 24.hu-val közölte: a szálloda felújítása külső vállalkozó bevonása nélkül, teljes egészében fogvatartotti munkaerő segítségével valósul meg. A főépület egy része a tervek szerint már jövőre elkészül, azonban, mint írták, a fogvatartotti munka miatt a teljes felújítás több évig tart majd. A rabok által végzett kivitelezés miatt a teljes költséget sem tudják megmondani.

Korábban a büntetés-végrehajtás szóvivője, Makula György azt mondta, ha elkészül az ingatlan, oktatási és rekreációs központként hasznosítják majd.

(Kiemelt kép: Facebook/Park Hotel Balatonlelle)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top