nlc.hu
Utazás

Emeletes buszt alakítottak át

Szuper szállást csináltak a testvérek egy emeletes buszból

Három testvér nekiállt és egy lerobbant emeletes buszból népszerű Airbnb-szállást csináltak.

Nagy munkába kezdtek az írországi McCarthy-testvérek Anna (28), Thomas (26) és Rachel (24), amikor 2100 fontért (900 ezer forint) megvettek egy kiszuperált emeletes buszt. Thomas azt mesélte a brit Metro című lapnak, hogy amikor megvették a buszt, néhány hónapig hozzá sem nyúltak.

Egy emeletes busz jó alap lehet (Fotó: Pexels.com)

Egy emeletes busz jó alap lehet (Fotó: Pexels.com)

A tervezés után aztán kibelezték a járművet és nekiláttak a szigetelésnek, illetve új padlót raktak le. „Hamarosan elkészült a víz- és villanyszerelés, majd mielőtt észrevettük volna, megterveztük a konyhabútorunkat, és kiválogattuk a csempéket és a fapadlókat.

A testvérek nemcsak a busz belsejét, hanem a külsejét is modernizálták. Anna partnere, Aiden készített egy csempézett teraszt és raklapokból rögtönzött rudat szerelt fel. A területet pezsgőfürdő ékesíti, mindezt egy csónak vitorláival fedték le. „Szeretünk improvizálni, és próbálunk a lehető legtöbbet felhasználni használt anyagokat, olykor furcsa ötletekkel állunk elő” – tette hozzá Thomas.

A busz belsejében van egy tágas hálószoba franciaággyal az emeleten. Emellett van egy szoba négy egyszemélyes ággyal, amelyek közül kettő kihúzható. Ebből a hálószobából teljes panorámás kilátás nyílik a farmra és az udvarra, ahol a busz parkol. Az alsó fedélzeten található egy nappali U-alakú ülősarokkal, egy konyha és egy vécé. Egy korszerű szellőzőrendszert is beépítettek a friss levegő keringtetésére a térben.

Amióta elkészült, szinte folyamatos a teltház.

Thomasnak pedig van néhány fontos tanácsa a leendő felújítóknak. „Csak tedd meg, légy türelmes, és mindenképpen nézz inspiráló oldalakat az Instagramon vagy a Pinteresten” – tanácsolja. „Fantasztikus informatív oldalak vannak mostanában, amelyek lépésről lépésre megmutatják, mit tehetsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top