nlc.hu
Utazás

Centuripe úgy néz ki fentről, mint egy lebegő alak

„Szicília erkélye” fentről úgy néz ki, mint egy lebegő alak

Pio Andrea Peri, egy 32 éves helyi fotós örökítette meg a fantasztikus látványt.

Centuripe, a szicíliai dombok között megbújó kisváros „Szicília erkélyeként” ismert a lenyűgöző kilátás miatt,  de azt kevesen tudják, hogy a levegőből nézve maga a város is igencsak látványos és érdekes képet nyújt. Pio Andrea Peri, egy 32 éves helyi fotós nemrégiben azonban drónjával megörökítette Centuripe egyedülálló formáját, így ma már nem titok, hogy fentről is fantasztikusan néz ki.

Centuripe

Centuripe, a szicíliai kisváros (Fotó: Getty Images)

Centuripe egyébként egy dombon épült, körülbelül 2400 láb magasan a tengerszint felett, és csodálatos kilátást nyújt az Enna tartomány vidékére, valamint a híres Etna hegyre, amely a helytől körülbelül 40 mérföldre található.

Peri először a Google Earthen fedezte fel a város szokatlan alakját, és úgy döntött, hogy fogja a drónját, hogy saját szemével is megnézze magának fentről a települést. Annyira meglepte, amit a monitoron látott, hogy készített néhány fotót, és megosztotta őket a közösségi médiában, ami azonnal önálló életre kelt. A megfelelő szögből nézve a Centuripe úgy néz ki, mint egy ember sziluettje, aki kinyújtott kézzel és lábbal lebeg a vízben. Így:

(Oddity Central)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top