nlc.hu
Utazás

Részeg mozdonyvezetővel száguldott a vonat

Részeg mozdonyvezetővel száguldott a vonat egészen Dunaszerdahelyig

Roman Koreň, a ZSSK vezérigazgatója tovább azt is közölte, hogy mostantól  elrendelte az alkoholtesztek elvégzését minden munkába álló alkalmazottnak, és az ilyen tesztelések gyakoriságát növelik a munkaidő végén is.

A Komáromból vasárnap 17:42-kor elindult személyvonat a Csallóközaranyoshoz tartozó felaranyosi (Horná Zlatná) és az azutáni, ekeli állomáson sem állt meg, Dunaszerdahelyre beérve pedig már rendőrök várták a mozdonyvezetőt írja a Paraméter.

vonat

A kép csak illusztráció. Fotó: Pexels

  • Tomáš Kováč, a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) szóvivője elmondta, hogy az esetet a vasúttársaság munkatársai jelentették a ZSSK diszpécserének, ezután várták rendőrök a vonatot Dunaszerdahelyen.
  • A kiérkező rendőrök 2,5 ezrelék alkoholszintet mértek a mozdonyvezető leheletében, ezt követően leszállították a vonatról, a szerelvényt pedig félreállították a dunaszerdahelyi állomáson.
  • Az utasoknak fél órát kellett várnia a következő járatra.
  • A Paraméter úgy tudja, hogy az 51 éves mozdonyvezető 35 éve dolgozott a vasúttársaságnál, de most azonnali hatállyal elbocsátották. Őrizetbe vették, és az ügyét gyorsított eljárásban kezelik. Ha elítélik foglalkozás során elkövetett ittas veszélyeztetésért, 2-től 5 évig terjedő börtönbüntetést is kaphat.
  • Roman Koreň, a ZSSK vezérigazgatója tovább azt is közölte, hogy mostantól  elrendelte az alkoholtesztek elvégzését minden munkába álló alkalmazottnak, és az ilyen tesztelések gyakoriságát növelik a munkaidő végén is.

(Paraméter)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top