nlc.hu
Utazás

Egymillió forintot fizethet a taxis egy őz elütéséért

Nem volt vadjelző tábla, így József az őz elütésekor nem vétett szabályt, most mégis neki kell egymillió forintot fizetnie

József 2016-ban még taxisként dolgozott Pécsett, és hosszan tartó kálváriája azután kezdődött, hogy egy éjszaka Pécs külvárosából a belvárosba tartva elütött egy kocsija elé ugró őzet.
vadjelző tábla

A pécsi taxis tudta, mi a teendője, azonnal kihívta a rendőröket, akik megállapították, hogy József nem hajtott gyorsan, nem volt ittas és az autója is jó állapotban volt, és a környéken sem volt kirakva vadjelző tábla, így nem őt terheli a felelősség. Kihívták a vadőröket is, akik elszállították az ütközésben elhunyt vadat. József kocsijának elejében azonban négyszázezer forintos kár keletkezett – derül ki az RTL Klub Fókuszának riportjából.

A javíttatásra gyorsan szüksége volt, mivel nem akart hosszabb időre kiesni a munkából, így azt saját költségre elvégeztette abban a hiszemben, hogy a költségeit később megtérítik. Ügyvédjével először a Pécsi Városüzemeltetést perelték, de a bíróság szerint nem ők voltak a felelősek a történtekért. Ezután Józsefék a területileg illetékes vadásztársaságtól próbálták behajtani a pénzt hosszú évek alatt, és egy másodfokú ítélet után úgy tűnt, sikerrel járt. A bíróság szerint meg kellett fizetniük a kárát, valamint a perköltségeket. A pénzt tavaly nyáron, öt évvel a baleset után átutalták neki, mégsem lett vége az ügynek, azt felterjesztették a Kúriához, ahol azt hozták ki, hogy bár a rendőrség egészen mást állapított meg, mégis József a hibás. Emiatt Józsefnek nemcsak vissza kell fizetnie a vadászegylet által neki átutalt pénzt, hanem még az ő jogi és egyéb költségeit is meg kell fizetnie, a Kúria szerint ugyanis a vadásztársaság nem volt felelős a kárért. Az indoklás szerint ugyan az őz hozzájuk tartozik, a város azon része, ahol az eset történt, már nem hivatalos vadászterület. Józsefnek összesen több mint egymillió forintot kell fizetnie a társaságnak. József az ügyvédjével most a megoldást keresi ebben a kilátástalannak tűnő helyzetben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top