nlc.hu
Utazás

Nyolcvan Ausztráliába feladott magyar csomag tűnt el a postán

Nyolcvan Ausztráliába feladott magyar csomag tűnt el a postán

Még mindig sok olyan karácsonyra szánt csomag nem érkezett meg Ausztráliába, amelyet tavaly adtak fel Magyarországról.

Egy budapesti házaspár novemberben adott fel karácsonyra csomagot Ausztráliában élő lányának és két unokájának, de az valahogyan eltűnt – számolt be az RTL Híradó.

A Magyar Posta két hónapig nyomozott a mintegy félmillió forint értékű csomag után, majd elveszettnek nyilvánították a küldeményt. A házaspár lánya sem akadt a csomag nyomára Ausztráliában, az apa pedig azt állítja, hogy nagyjából 80 Ausztráliába feladott csomag tűnt el, amelyeket november és december között adtak fel magyar családok.

Ausztráliába feladott csomagok tűnt el a Magyar Postán

A posta elveszettnek nyilvánította az Ausztráliába küldött csomagot. A kép illusztráció (Fotó: Koszticsák Szilárd)

A csomagot feladó édesapa azt szeretné, hogy a posta térítse meg a küldemény értékét, valamint fizessen sérelemdíjat azért, mert „érzelmi katarzisok” maradtak el azzal, hogy a karácsonyi ajándékok nem érkeztek meg. A posta a férfi elmondása szerint csak a 47 ezer forintos szállítási díjat fizetné vissza. A család rendőrségi feljelentést tett.

A Magyar Posta a konkrét ügyre nem reagált, de szerintük a koronavírus-járvány okozta a csomagokkal kapcsolatos problémákat. Közlésük szerint Új-Zélandon keresztül próbálták a küldeményeket eljuttatni Ausztráliába, ám ott a hirtelen megugró csomagforgalom miatt jelentősen lelassult a feldolgozás, ami nem csak a Magyarországról küldött csomagokat érinti. Hozzátették, várhatóan jövő hét elejéig továbbítják a küldeményeket Sydney-be.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top