nlc.hu
Utazás

80 éves férfi mentette ki a hóviharban rekedt autósokat

80 éves hős mentette ki a hóviharban rekedt autósokat

Egy kanadai férfi habozás nélkül elindult, hogy gyalog a farmjára vezesse a hóviharban veszteglő autósokat.

Egy 80 éves kanadai férfi több autóst is biztonságos helyre vezetett, amikor Saskatchewan tartományban durva hóvihar csapott le. A férfi önzetlen segítségéről egy bajba jutott nő számolt be.

Shannon St. Onge munkából igyekezett hazafelé, amikor a vártnál hamarabb megérkezett a hóvihar, és egy kietlen vidéken érte a nőt. Az utat beterítette a hó és a jég, és extrém erős szél tombolt. A nő hiába hívta a segélyhívót, annyira leterheltek voltak a vonalak, hogy senkivel sem tudott beszélni.

80 éves hős mentette ki a hóviharban rekedt autósokat

Ennél sokkal durvább hóviharban segített egy idős férfi az úton rekedt autósoknak. A kép illusztráció (Fotó: Unsplash/Ryan Wu)

A nő attól félt, hogy az ítéletidőben belehajt egy másik autó vagy betemeti egy hótorlasz, és nagyon aggódott, hogy nem ér haza épségben. Ekkor jutott eszébe, hogy a Facebookon kér segítséget egy helyi csoportban.

A segélykérő bejegyzést látta a 80 éves André Bouvier is, aki egy közeli farmon él. Habozás nélkül kiment gyalog a hóviharba, hogy segítsen St. Onge-nak. Végül a házához vezette az ijedt nőt, aki a szembejövő forgalom útjában állt az autójával. Egy másik autósnak kifogyóban volt az üzemanyaga, a férfi őt is biztonságos helyre vezette.

A nő hősnek nevezte az idős férfit, akivel már meg is beszélték, hogy egy vacsora mellett átbeszélik az izgalmakat. Bouvier pedig – az ilyen hősöknél megszokott szerénységgel – csak annyival intézte el a dolgot, hogy bármelyik szomszédja ugyanígy cselekedett volna.

(USA Today)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top