nlc.hu
Utazás

Gitárjával menekült a bombák elől egy vak férfi

Csak a gitárját hozta magával a háború elől menekülő vak férfi

A férfit az ukrán határőrizeti szerv munkatársai kísértek át a határon.

A barabási közúti határátkelőhelyen jelentkezett belépésre egy vak ukrán állampolgár is, akit az ukrán határőrizeti szerv munkatársai kísértek át a határon. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) beszámolója szerint a férfi, aki hazáját a háborús helyzet miatt kényszerült elhagyni, egyedül, egy hátizsákkal és egy gitárral indult útnak. A férfi azt mondta, hogy a Budapesten élő ismerőseihez szeretne eljutni.

naplemente, gitározó férfi

Képünk csak illusztráció (Fotó: Pixabay)

Az 24.hu idézte az ORFK összesítését, mely szerint vasárnap 4 934-en léptek be Magyarországra az ukrán-magyar határszakaszon. Emellett az román-magyar határszakaszon belépők közül 8 781 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett. A beléptetettek közül a rendőrség 393 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top