nlc.hu
Utazás

A nyár végére komoly üzemanyaghiány várható

A nyár közepére vagy végére már súlyos ellátási gondok lehetnek a benzinkutaknál

A napokban voltak, akiknek több kutat is végig kellett látogatniuk, mire valahol végre üzemanyaghoz jutottak. A helyzet a nyár folyamán várhatóan csak súlyosbodni fog.
Benzinkút

Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint pánikra nincs ok, olyan nem fordulhat elő, hogy elfogy az üzemanyag, azzal viszont számolni kell a nyár folyamán, hogy nehezebb lesz hozzájutni, és esetleg csak több kút végiglátogatásával, netán hosszabb sorban állással tudunk csak megtankolni – derül ki az RTL Híradó riportjából.

Az ellátási gondok okozója, hogy a hatósági ár és a valós ár közti drasztikus különbség miatt senkinek nem éri meg üzemanyagot behozni Magyarországra, a finomítóink önmagukban pedig nem képesek ellátni a nyáron a vakációk és a mezőgazdasági munkák miatt amúgy is megugró keresletet. A kormány így is elkötelezettnek látszik a hatósági ár megtartása mellett. A Nemzetközi Energiaügynökség igazgatója a német Spiegelnek arról beszélt, hogy az orosz-ukrán háború miatt minden eddiginél mélyebb és hosszabb energiaválságra kell számítani Európában, nyáron üzemanyaghiány sújthatja a kontinenst.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top