nlc.hu
Utazás

Két óra helyett 8 óráig ültek a vonaton a szegedi iskolások

Két óra helyett 8 óráig ültek a vonaton a szegedi iskolások

A vihar miatt rengeteg vonat késett múlt pénteken, ami több diákcsoportot is érintett: Budapestről Kecskemétre 7 óráig, Szegedre pedig 8 óráig tartott az út.
Egy Stadler FLIRT vonatszerelvény várakozik indulásra a felújított 144 éves Nyugati pályaudvar utascsarnokának külsõ vágányán

Legalább 8 órát ült a vonaton egy szegedi iskola 113 diákja, amikor Budapestről utaztak hazafelé egy osztálykirándulásról pénteken, miközben a normál menetidő két óra lett volna – számolt be az RTL Híradó.

Ugyanígy járt egy kecskeméti osztály is, ők 7 órát töltöttek a vonaton. Este hétkor indultak volna haza a Nyugatiból, de már a pályaudvaron két órát kellett várniuk a vonaton. Aztán a Pest megyei Üllőn is egyórás várakozás következett, végül a vonat komoly késése miatt hajnali kettő előtt értek Kecskemétre.

A gyerekeket kísérő egyik felnőtt azt mondta, a diákok többsége jól viselte a megpróbáltatásokat, de volt, aki sírt és pánikba esett. Beszélt arról is, hogy nagyon meleg és tömeg volt a vonaton, be kellett osztaniuk a vizet is.

A MÁV közölte, hogy a pénteki vihar több helyen fákat döntött a sínekre és a felsővezetékekre, ez okozta a késést.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top