nlc.hu
Utazás

Üzemanyaghiány OMV-kutaknál

Több OMV-kút is kifogyott egyes üzemanyagokból napközben

Ellátási hiány jelentkezett szombaton.
OMV

A jövő hét elejétől újra teljes kapacitással gyárthat a MOL százhalombattai finomítója. A cég nem árulta el, hogy a keddi tűz miatti leállás okozott-e nehézséget a benzinkutak kiszolgálásában. Az RTL Híradó úgy tapasztalta szombaton, hogy az OMV több budapesti kútján is akadozott az ellátás (volt, ahol a drágább, prémium üzemanyagból, máshol a hatósági áras benzinből is kifogytak aznap), miközben a kormány már a tartalékokat is megnyitotta az osztrák cégnek. A kutasok szerint hiába várták a szállítmányt, nem jött.

Gulyás Gergely miniszter pénteken sem zárta ki, hogy lehetnek gondok, de azt mondta: hónapokra elegendő üzemanyag-tartaléka van az országnak, így nem kell aggódni a magyar autósoknak.

Az OMV-nek már múlt héten megnyitotta a tartalékokat a kormány, hogy ennek ellenére miért nincs mindenhol elég üzemanyag, az RTL Híradó nem kapott választ.

Nyáron a turizmus és a mezőgazdasági munkák miatt akár 30-40 százalékkal is több üzemanyag fogy, mint az év elején. Ezt most a külföldi üzemanyagbehozatal jelentős csökkenése is tetézi. A holtankoljak.hu szerint jobb ha az autósok is felkészülnek: a mezőgazdasági munkák beindulásával a gazdák részéről már látható egyfajta felvásárlási hullám, emiatt egyre több kúton kell arra számítani, hogy korlátozott mennyiségekkel találkozunk.

Kiemelt kép: illusztráció, MTVA/Bizományosi: Róka László 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top