nlc.hu
Utazás

Legjobb szegedi programok 2022

Szeged nemcsak a fény, hanem a programok városa is

Ahogy mondják: Szeged a napfény városa. Bizony ez igaz, és még sokkal több annál! Szegedre nem elég 1-2 nap nyáron, hiszen olyan színes programkavalkád várja az idelátogatókat, ami felülmúlja minden képzeletünket.

Programok egész nyáron

Nyáron hetente megszervezik a Szeged esti fényekben programot. A kétórás séta során felfedezhetjük a lenyűgöző belváros épületeit, nyüzsgő életű tereit és hangulatos utcáit. A programon olyan ikonikus helyszíneket érint a csoport, mint a Sóhajok hídja, vagy a varázslatosan kivilágított palotákat, ahogyan a grandiózus szegedi Dómot is.  

Szeged esteJúliusban rendezik meg az Éjszakai vadasparki túrát Szegeden. Az éjszakai állatkert idén is egy különleges kontinensre kalauzolja majd el az érdeklődőket.

Sok olyan fesztivál és program van, amit minden nyáron megszerveznek ebben a hangulatos magyar városban. A Covid miatt az elmúlt két évben számos kedvenc eseményünkről le kellett mondanunk, de idén már maximum pörög a rendezvényszervezés Szegeden. Két év után tér például vissza a Szőregi Rózsaünnep. Június 25-én ismét együtt ünnepelhetjük az egész Európában híres szőregi rózsatövet. De ugyanezen a napon, a Múzeumok Éjszakája alatt részt vehetünk a Móra Ferenc Múzeum legújabb kiállításának a megnyitóján. “A legendás vadnyugat – Cowboyok és indiánok” című tárlat, legnagyobb része az Egyesült Államokból érkezett Szegedre, de magyarországi múzeumokból és gyűjtőktől származó tárgyakat is szemügyre vehetünk az interaktív kiállításon.

Szeged Móra Ferenc Múzeum

Szeged Móra Ferenc Múzeum

Június 25-én és 26-án érdemes kilátogatni a Szegedi Tudományegyetem Fűvészkertjébe, ahol igazi mediterrán hangulat várható a IX. Levendula és Rózsa Napokon. Mindent és még annál is többet megtudhatunk erről a két növényről, a felhasználásukról, a szervezetünkre gyakorolt jótékony hatásaikról. Emellett koncertek és kézműves foglalkozások is várnak ránk. Ha inkább a távol-keleti hangulatot keressük, akkor július 30-án érdemes a Fűvészkertbe mennünk, amikor a XV. Lótuszfesztivált rendezik meg.

Trópusi üvegház a Szegedi fűvészkertben

Trópusi üvegház a Fűvészkertben

Július 2-án már a tarhonyáé lesz a főszerep Szegeden. Hinnéd vagy sem, de immár tizenhetedik alkalommal rendezik meg a Tarhonya Fesztivált, amire színes programokkal, na és persze tarhonyafőző versennyel készülnek a szervezők. 

Programok, amelyek nélkül elképzelhetetlen Szeged

A Szegedi Szabadtéri Játékok idén is várják a kultúra szerelmeseit június 22. és augusztus 20. között. Június 24-én és 25-én este az Újszegedi Szabadtéri Színpadon a Sakk című musicallel kezdődik az ide évad. A világhírű musical egy 1979-es amerikai–szovjet sakk világbajnokságot mutat be, ahol a játék mögött hatalmi versengés és érzelmi viharok dúlnak. De jegyet vásárolhatunk még nyáron a Szabadság, szerelem! – Petőfi, a vitézre, a Mammai Miára!, a Dominógyilkosságra, a Chicagora, a Traviatara és számos koncertre. 

Szegedi dómIdén nyáron ismét vendégeskedhetünk a Muzsikáló Udvar eseményein, a szegedi Városháza patinás műemlék jellegű neobarokk udvarán. Július 25-én a népszerű Margaret Island ad akusztikus koncertet, de lesz még a nyár hátralévő részében operaest, színházi est és további koncertek is.

A Muzsikáló Udvar mellett ismét megrendezik a Nyári Színházi Estéket is. A kulturális programsorozat július 4-én Varsányi Anna Esküvő után című darabjával indul, de látható lesz a nyár folyamán Forró Zsóka és Oszvald Marika Összezárva című komédiája és Pokorny Lia  zenés estje is. 

Már-már kimondatlan szabály, hogy nyarat Szegeden érdemes zárni a Szegedi Ifjúsági Napokon, melyet idén augusztus 24-27 között rendezik. A főbb fellépők között ott lesz Jason Derulo, Rag ‘N’ Bone Man, Tom Grennan, a Halott Pénz, ByeAlex és a Carson Coma is. De ugyanebben az időszakban rendezik meg szintén Szegeden a SZINkópé Fesztivált is a Kövér Béla Bábszínházban. Előadások, koncertek, interkatív játékok és sok-sok izgalmas esemény várja nemcsak a kicsiket, de minden korosztályt az újszegedi Erzsébet Ligetben

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top