nlc.hu
Utazás

Nem volt hely, levezettek egy utast a Ryanair járatáról

Nem volt több hely, levezettek egy utast a Ryanair mallorcai járatáról

Túlfoglalás történt, és nem nagyon akadt senki, aki önként lemondott volna az útról.

Az Utazómajom egyik olvasója arról számolt be, hogy kedden levezettek egy utast a Budapestről Mallorcára tartó Ryanair járatról indulás előtt, mert a túlfoglalás miatt nem volt több hely. Ez akkor derült ki állítólag, amikor észrevették, hogy az egyik utas nem tud leülni a helyére, mert valaki, akinek a  beszállókártyán ugyanaz az ülőhely volt látható, már elfoglalta azt. 

A Ryanair egyik Boeing 737-es típusú utasszállító repülőgépe emelkedik fel a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtérről

A Ryanair egyik Boeing 737-es típusú utasszállító repülőgépe emelkedik fel a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtérről. (Fotó: MTVA/Faludi Imre)

A személyzet ezután megkérdezte az utasoktól, hogy van-e kedve valakinek önként leszállni, ám mivel nem jelentkezett senki, 250 eurót ajánlottak fel annak, aki vállalja, hogy átszállással, másnapi érkezéssel jut el Mallorcára. Ezután sem vállalta senki, hogy elhagyja a fedélzetet, ezért kiválasztottak egy fiatalembert, aki egyedül utazott volna, és levezették a gépről. 

Az elmúlt napokban, hetekben sok helyen cikkeztek arról, hogy a légiközlekedésben komoly problémákkal küzdenek, ennek egyik oka az, hogy koronavírus-járvány által egyik legjobban érintett ágazat nem tud lépést tartani azzal, hogy egyre több országban oldják fel a korlátozásokat, és emiatt ismét egyre többen utaznak. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top