nlc.hu
Utazás

Nő a befizetett utak ára is

A már befizetett nyaralások ára is emelkedik a romló forint miatt

A legtöbben még így sem mondanak le a nyaralásról, inkább kifizetik a pluszköltségeket.
nyaralás

Súlyos tízezrekkel fizethetnek többet a tervezettnél azok, akik utazási irodák segítségével nyaralnak idén – számolt be az RTL Híradó. Szinte az összes utazásszervező emelte a már befizetett utak árát is. Ennek oka főként a dráguló kerozin és a romló forintárfolyam.

Az RTL Híradó által kérdezett utazási irodák szerint ennek ellenére kevés a lemondás, sokan inkább kifizetik a plusz költségeket.

Az utazási irodákat tömörítő szövetség elnöke szerint az utaztatók azért kénytelenek most emelni, mert a nyári szezonra még tavaly ősszel kezdték a tervezést.

Abban az időszakban még nem számítottak az utazási irodák arra, hogy a forintárfolyam így fog változni, valamint arra sem, hogy az üzemanyag ára a duplájára nő.  Az orosz-ukrán háborúra pedig senki sem számított” – magyarázta a drágulásokat Molnár Judit, aki abban bízik, hogy az őszi utószezonban már nem kell pluszköltséget fizetni.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Olvass még az idei nyaralási szezonról az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top