nlc.hu
Utazás

Szelfizni akart a Vezúvon, belesett a kráterbe

Szelfizni akart a Vezúvon, belesett a vulkán kráterébe

A turista vissza akarta szerezni a kezéből kiesett telefonját, de belezuhant a Vezúv kráterébe.
A Vezúv vulkán, előtérben Nápoly városa

Egy amerikai turista belezuhant a dél-olaszországi Vezúv vulkán kráterébe, miután a kezéből kiesett telefonját akarta visszaszerezni – írja a Guardian.

A baleset azután történt, hogy a 23 éves fiatalember és családja feljutott a Nápoly fölé magasodó vulkán 1281 méteres csúcsára, majd megkerülték a látogatói forgókaput, és egy tiltott útvonalon haladtak tovább. A férfi szelfizni akart, de a telefonja kicsúszott a kezéből, és a kráterbe esett. Megpróbált leereszkedni érte, de több métert zuhant a kráterbe. 

A Vezúvon dolgozók érkeztek oda elsőként, lementek a kráterbe, hogy kihúzzák a férfit, később pedig mentőhelikopter és a rendőrség is a helyszínre érkezett. A férfi könnyebb sérüléseket szenvedett, a karján és a hátán lévő vágások és zúzódások miatt látták el.

A turista és három rokona ellen vádat emeltek, mert jegy nélkül jutottak be a területre, és egy olyan útvonalon haladtak, ahol egyértelműen ki volt táblázva, hogy veszélyes, ezért tilos arra menni.

(Kiemelt kép: Pixabay/rosemaria)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top