nlc.hu
Utazás

Hetvenévesen beállt úszómesternek

Hetvenévesen beállt úszómesternek, hogy segítsen a helyi gyerekeknek

A háromgyerekes anyuka és hatgyerekes nagymama úgy gondolta, segít egy kicsit a társadalomnak, ha beáll a medencék partjára vigyázni a gyerekekre.
Robin Borlandoe

Robin Borlandoe tizenhat évesen állt először úszómesternek, és borzasztóan élvezte. Már rég felhagyott vele, amikor értesült arról, hogy egész Amerikában nagy az emberhiány a szakmában. Szülővárosában, Philadelphiában például a 65 rendelkezésre álló medencéből csak 50 van nyitva, mivel nem tudnak elég úszómestert szerződtetni arra, hogy vigyázzanak a medencékben szórakozókra – írja a yahoo.com.

A probléma nemcsak a medencéknél, hanem a tengerpartokon is jelentős, ahol szintén hiány mutatkozik vízimentőkből. Miután Borlandoe hetvenévesen értesült erről, úgy döntött, visszatér a nyugdíjból, hogy tegyen valamit a gyerekekért és a közösségért. Fontos számára, hogy a philadelphiai gyerekek biztonságosan játszhassanak a vízben és a vízparton. Tudja, hogy a fürdők biztonságos helynek számítanak, hiszen körbe vannak kerítve, miközben a nagyvárosokban sok a fegyveres erőszak, így egy ilyen helyen legalább jó helyen tudhatják őket a szüleik. Az NBC szerint csak idén már száz tizenhét év alatti gyerek vált fegyveres erőszak áldozatává Philadelphia városában. Borlandoe szerint egy ilyen eset pont a háza közelében történt: három fiú meghalt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top