nlc.hu
Utazás

Pénzhiány: nem épül tovább az M0-ás körgyűrű

Újabb megszorítás: nem épül tovább az M0-ás körgyűrű

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. eredménytelennek nyilvánította a legutóbbi pályázatot. Úgy tűnik, a megszorítások itt is éreztetik hatásukat.

Pénzhiány miatt bizonytalanná vált az M0-s körgyűrű folytatása a 10-es és a 11-es főút között. Ezt a budakalászi polgármesteri kabinet vezetője jelentette be az Inforádióban, hozzátéve, hogy ez nem jelenti azt, hogy később sem épül meg – írja az infostart.

M0-ás

Kamion száguld az M0-áson (fotó: MTI/Mónus Márton)

Szerinte jelenleg csak az biztos, hogy a legutóbbi pályázatot érvénytelennek nyilvánították, aminek az oka szerinte az lehet, hogy a kormány nem biztosít forrást a megépítéséhez. A beruházással kapcsolatos legfőbb gond a forráshiány mellett az, hogy az út részben lakott területeken keresztül vezetne. Az a kompromisszum született, hogy az M0-s újabb, 8 kilométeres szakasza alagútban futna a 11-es és a 10-út között. Ez persze nagyon megdrágítaná az építés költségeit, ugyanakkor azért tartják fontosnak, mert jelentős forgalmat vezetne ki a belső területekről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top