nlc.hu
Utazás

Valaki úttorlaszokkal akadályozza a bringázást a Népligetben

Valaki úttorlaszokkal akadályozza a bringázást a Népligetben

Valakinek nem tetszik, hogy a Népligetben sok a bringás.

A Telex írt hosszabban arról, hogy a Népligetben valaki eltorlaszolta a kerékpárosok előtt az utat. A Telex cikke feleleveníti, hogy néhány évvel ezelőtt csatornázási munkálatok miatt egy több száz méteres útszakasz új burkolatot kapott, és ez a kerékpárosokat is oda vonzotta. Mint írják, sokan használják edzésre, vagy éppen itt tanulnak meg biciklizni. 

Így zárták el az utat a Népligetben a bringások elől.

Fotó: Facebook/I Like Bike

Budapest hivatalosan is kerékpáros útként tekint a Kárpáti Zoltán sétányra.

Két napja azonban valaki megpróbálja ellehetetleníteni az úton való bringázást, és több helyre kerékpárral behajtani tilos táblát rakott ki, majd betontorlaszokat is kihelyezett.

Hogy gerillaakcióról van szó, az is jelzi, hogy a megszokott négy csavar helyett csak kettővel rögzítettek oszlopokra táblákat. Egy, a lapnak nyilatkozó bringás pedig azt is mondta, hogy teherautóval is keresztbe áll valaki az úton, hogy így is megnehezítse az áthaladást.

Halász Áron, a Főpolgármesteri Hivatal Klíma- és Környezetügyi Főosztályának fenntartható közlekedési szakreferense azt mondta a Telexnek, hogy nem hivatalos beavatkozás történt, nem a főváros helyezett ki táblákat, és nem maradhat így ez a helyzet, hiszen egy egyszerre fontos közlekedési útvonalról szól, valamint sportolók edzenek itt és családok járnak ki rajta a Népligetbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top