nlc.hu
Utazás

Németek bírságolták meg, 15 éve nem járt ott

15 éve járt utoljára Németországban, most mégis onnan kapott bírságot gyorshajtásért

Tarr Mihály a szeretett Suzukiját garázsban tartja, kölcsön sem adja senkinek, ezért nem érti, hogyan kaphat közlekedési bírságot Németországból, ahol utoljára nagyon régen járt.
Tarr Mihály

A 81 éves borsodi férfi az első felszólítást még simán kidobta a kukába, mert azt gondolta, biztosan tévedés, csakhogy azóta már két újabb felszólítás is érkezett, hogy fizesse be a bírságot. Kocsiját közel húsz éve szalonban vette, hosszú ideje már csak rövidebb utakra megy vele, ezért is lepte meg a németországi bírság. A német hatóságok 50 eurót várnak tőle, mert állításuk szerint 15 km/h-val túllépte a megengedett sebességet – derül ki az RTL Híradó riportjából.

A közlekedési szakjogászok számos hasonló esetről hallottak már: ilyenkor általában a nemzetközi rendszerfelismerő rendszer hibázik. Tarr Mihálynak is feltűnt, hogy bár a németek által azonosított rendszám valóban ugyanolyan betűkből áll, mint az övé, a rendszámtábla tényleg kicsit más: innen eredhet a tévedés. A szakértők szerint a litván és a svéd rendszámok nagyon hasonlítanak a magyarra, szóval jó eséllyel egy litván vagy egy svéd autós helyett kapta Tarr Mihály a bírságot. Ilyenkor fellebbezni kell: egy Németországban élő magyar nő már jelentkezett, hogy megírja helyette a fellebbezést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top