nlc.hu
Utazás

Változik a felszállás rendje a 7-es buszon

A 7-es buszon is lesz első ajtós felszállás, de nem mindig és nem minden megállóban

Korábbi tapasztalatok alapján hozta meg a döntést a BKK.

Csak az első ajtón lehet felszállni hétvégente a 7-es autóbuszok budai, Rudas Gyógyfürdő és Albertfalva vasútállomás közötti szakaszán augusztus 6-tól, szombattól. A felszállási rend csak hétvégén érvényes, hétköznapokon továbbra is minden ajtó használható fel- és leszállásra a buszokon. Akinek nincs jegye, a járművezetőtől tud vásárolni, tájékoztatta az utazóközönséget a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

 7-es járatszámú autóbusz

Utasok a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 7-es járatszámú autóbuszának megállójában a főváros XI. kerületében, a Móricz Zsigmond körtéren. (Fotó: MTVA/Róka László)

A közlemény szerint azért hozták meg ezt a döntést, mert az eddigi tapasztalataik szerint az első ajtós felszállási rend miatt jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése is, hiszen a járművezetők már az utazás megkezdése előtt ellenőrizni tudják a jegyeket és a bérleteket, illetve jelentősen javulhat az ügyfelek biztonságérzete is. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top