nlc.hu
Utazás

Olcsón vehetsz saját szigetet világítótoronnyal

Ez a skót sziget világítótoronnyal most olcsóbb, mint egy átlagos londoni lakás

A londoni lakásárak már régóta a horror-kategóriába tartoznak, olyannyira, hogy mint kiderült, olcsóbban lehet megvenni egy teljes skóciai szigetet világítótornyostul, mint egy átlagos lakást a brit fővárosban.

350 ezer angol font, vagyis nagyjából 165 millió forint. Ez nagyjából egy elég menő budapesti ház ára is lehetne, de például Londonban már egy átlagos ingatlant sem kapunk érte, azok inkább félmillió font körül kezdődnek. Ehhez képest 350 ezerért a skótoknál már egy teljes sziget megvásárolható saját világítótoronnyal – írja a LadBible.

A Pladda-sziget

Eladó a Pladda-sziget (Fotó: Wikipédia)

A hely Londontól északra, nagyjából 700 kilométernyire található, és Pladda-szigetnek hívják. A Pladda-sziget alig másfél kilométernyire található a nála nagyobb Arran-szigettől. A valamivel több mint 11 hektárnyi területtel azért akadnak gondok, például az, hogy csak helikopterrel vagy hajóval megközelíthető. Jó hír, hogy a világítótoronyhoz lakóépületek is tartoznak öt hálószobával, két előtérrel és egy fürdőszobával, szóval akár egy nagyobb család számára is alkalmas lehet lakhelyként. Még külön vendégrészleg is van saját hálószobával és fürdővel, és több melléképület is tartozik még hozzá. Az ingatlanos hirdetés dicséri a pompás kilátást, ráadásul a sziget számos madárfaj kedvelt pihenőhelyének számít. Persze az Egyesült Királyság területén vannak ennél olcsóbb szállások is, de különlegesebbek aligha. Nemrég egy másik eladó skót szigetről is beszámoltunk, az kicsit drágább volt, bár a több pénzért kastély is járt hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top