nlc.hu
Utazás

A BKK azt kéri, ne megszokás szerint közlekedjünk

A BKK: A következő hetekben ne megszokás szerint közlekedjünk a fővárosban!

A rendhagyó kérés apropója, hogy számos változás várható a metrópótlás miatt.

A Budapesti Közlekedési Központ mind a közösségi közlekedést, mind az egyéni közlekedést használóktól kéri, hogy a következő hetekben ne megszokás szerint közlekedjenek a fővárosban, mert számos változásra kell készülni a metrópótlás miatt – jelezte a központ közleményben.

Mint írták, az M3-as metró vonalán nyárra tervezett felújítási munkák befejeztével augusztus 15-től újra jár a metró a déli szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között.

metrópótló busz kijelzője

(MTVA/Bizományosi: Róka László )

Tájékoztatásuk szerint a Kálvin tértől továbbra is metrópótló busszal lehet utazni. A metró a Nagyvárad téren nem áll meg, a tér környéke az M30-as állomáspótló busszal, illetve alternatív járatokkal közelíthető meg.

Ezt megelőzőleg, illetve ezzel egyidejűleg – augusztus 13-16. között – 4 napon át pótlóbusz jár az M3-as metró helyett az újpesti szakaszon is.

Nézzük, hogy augusztus 17-től pontosan miket kell észben tartani a metró közlekedésével kapcsolatban:

  • Hétköznap napközben ismét két szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró. A Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as, a Nyugati pályaudvar és a Göncz Árpád városközpont között az M3A metrópótló autóbusszal is lehet utazni.

 

  • Hétköznap esténként és hétvégén a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró. Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.

 

  • A Nagyvárad téren – az állomás átépítése miatt – a Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között közlekedő szerelvények nem állnak meg. A tér környéke a Népligettől induló M30-as állomáspótló busszal, illetve a belváros, illetve a Keleti pályaudvar felől a 2M és 24-es villamossal, a Semmelweis Klinikák felől gyalog, vagy MOL Bubival közelíthető meg.

 

  • Továbbra is közlekednek az észak-pesti és dél-pesti térségből a metrót elkerülő, alternatív eljutást biztosító járatok.

 

  • Figyelem! Az augusztus 20-ai, ünnepi hétvégén a metró a hétköznapi rend szerint, Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár, a Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között pótlóbusszal lehet utazni. A Nagyvárad téren nem áll meg a metró.

Mint ismert, az M3-as metró felújítása 2017. őszén a vonal északi szakaszán kezdődött. A rekonstrukció során teljesen megújul Magyarország legforgalmasabb vasútvonalának infrastruktúrája, az állomások pedig akadálymentessé és korszerűbbé válnak.

Az M3-as metró felújítása 2023. tavaszára fejeződik be, kicsivel több mint fél év múlva újra a BKK azt ígéri, hogy a teljes vonalon járnak a szerelvények az ország legforgalmasabb vasútvonalán. Az M3-as metró felújításáról további információk a BKK oldalán olvashatók.

Noha 2023. tavasza kicsit még odébb van, nemrég kollégánk készített fotós beszámolót arról, milyenek lettek az M3-as metró nemrég átadott új állomásai, melyet itt olvashattok el. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top