nlc.hu
Utazás

Az American Airlines és a speciális igényű utasok

Nem engedték fel a családot a repülőre, mert lányuk mellé akartak ülni

Egy családot nem engedtek fel egy amerikai járatra, miután közölték, hogy lányuknak különleges igényei vannak, ezért szeretnének mellé ülni.

Nem engedtek fel egy amerikai járatra egy családot, miután közölték, hogy lányuknak különleges igényei vannak.

A floridai Orlandóból a virginiai Richmondba repült volna júniusban egy amerikai család. Ám a becsekkoláskor kiderült, hogy 13 éves lányuk speciális igényű utasnak számít, gyakran kap rohamokat, ezért az egyik szülő szeretett volna mellé ülni.

Ülések egy repülőgépen

Érthetetlen a kapitány döntése (Fotó: Pexels/Pew Nguyen)

A szülők azt is elmagyarázták, hogy nem akarnak a repülőgép hátsó részében ülni, ami szerintük hangosabb és rázósabb, és rohamot válthat ki a lányukban. Inkább kifizették a gép eleje felé eső helyeket.

Ám ez sem volt elég, a gép kapitánya úgy döntött, nem viszik el őket. A személyzettel folytatott heves vitát követően a neve elhallgatását kérő apa azt mondta, hogy arra kérték a családot, hogy hagyják el a repülőteret.

Úgy bántak velünk, mintha terroristák lennénk, és nem hitték el, hogy a lányomnak különleges igényei vannak” – mondta az Insidernek.

Az apa elmondta, hogy lánya két koponyatörést, két agysérülést, bordatörést és égési sérüléseket szenvedett, mielőtt ő és felesége örökbe fogadták. „A lányomnak több alkalommal is feladták az utolsó kenetet, mivel rohamai végzetesek lehetnek” – mondta.

A család kénytelen volt 1000 dollárt (380 ezer forint) költeni még, hogy Richmondba jusson, a légitársaság nem volt hajlandó kompenzálni őket és egyelőre nem is nyilatkozott a témában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top