nlc.hu
Utazás

Újra terjed a tűz Tatárszentgyörgy térségében

A szél miatt újra terjed a tűz Tatárszentgyörgy térségében

Péntek reggel még úgy tűnt, sikerült megfékezni a lángokat, melyek most már ezer hektáron pusztítanak.

A szél miatt kitörtek a lángok a tűzoltók által korábban körülhatárolt területről a Pest megyei Tatárszentgyörgy térségében – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) péntek délelőtt az MTI-vel.

Tatárszentgyörgy térségi tűz, amit próbálnak locsolóval eloltani.

Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Az aljnövényzet még csütörtökön gyulladt ki a Táborfalva, Tatárszentgyörgy és Örkény közötti bozótos, fás területen – emlékeztet az OKF.

Mint írják, jelenleg már mintegy ezer hektáron ég a tűz, és fák lombkoronái is begyulladtak.

A területen a dabasi, monori, ceglédi, székesfehérvári, nagykátai és kecskeméti hivatásos, valamint a lajosmizsei önkormányzati tűzoltók küzdenek a lángokkal, illetve honvédségi helikopter is részt vesz az oltásban.

Az OKF péntek reggel még azt közölte, hogy megakadályozták a lángok továbbterjedését, amelyek addig 700 hektáron pusztítottak.

Facebook-oldalán a főigazgatóság arról posztolt, hogy a mostani eddig „az idei év legnagyobb tüze!”

Nemrég volt hír arról, hogy az elmúlt hetekben tapasztalt száraz időjárás jelentős terhelést okozott a tűzoltóknak, akik több megyében is létszámhiányra panaszkodnak. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság adatai szerint idén háromszor annyi szabadtéri tűz keletkezett, mint tavaly az év azonos időszakában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top