nlc.hu
Utazás

Benzinkút-bezárások

200-250 benzinkút tart zárva most hétvégén

A Független Benzinkutak Szövetségének elnöke sikeresnek értékelte a benzinkutasok demonstrációját.
benzinkút

Megnövekedtek a sorok a töltőállomásokon, azonban nagyon sok maszek benzinkút, tudomásunk szerint nagyjából 200-250 korlátozza a tevékenységét a hétvégén” – mondta el a hvg.hu-nak Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke az ünnepi hétvégére időzített benzinkút-bezárásokról.

Bővebb tájékoztatást nem tudott arról adni, hogy a későbbiekben terveznek-e hasonló demonstrációt, vagy akár demonstrációkat. “Csak a kormányon múlik, hogy mi lesz” – fűzte hozzá Egri, aki szerint elkeseredett emberekről, kis családi vállalkozásokról van szó, akiknek a benzinárstop miatt 278 napja gyakorlatilag megszűnt a megélhetésük.

Az autósok megértik a kutasokat – derült ki az ATV riportjából. A sofőrök, akik nem tudtak a bezárás miatt tankolni, megpróbáltak másik, nyitott kutakat találni. Az ATV Híradó stábja Nógrádban és Tolna megyében is járt olyan töltőállomásnál, amely legközelebb hétfőn szolgálja ki a sofőröket. Van, ahol egyszerűen elfogyott az üzemanyag, máshol pedig az üzemeltetők a fenntarthatatlan körülmények miatt tiltakoznak így.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top