nlc.hu
Utazás

Az augusztus 20-i rendezvények

Az eső sem tartotta vissza az ünneplőket, rengetegen akartak bejutni a Parlamentbe

Nagyon sokan örültek annak, hogy láthatták belülről az Országházat és a Budavári Palota felújított csodáját, a Szent István termet.

Az esős idő ellenére is sokan voltak kíváncsiak az augusztus 20-i programokra a fővárosban. Mint a Tények riportjából kiderül, már délelőtt hatalmas sor állt a Parlament bejáratánál, rengetegen akarták megnézni a kupolacsarnokot és a Szent Koronát. Százak álltak sorban a Budavári Palotánál, hogy megcsodálhassák a Szent István termet, amit egy év alatt 85 ezren látogattak meg.

Parlament

Fényfestés a Parlamenten – Fotó: MTI/Lakatos Péter

Sokan voltak a Magyar Ízek utcájában, a budai alsó rakparton, a Várkert Bazár előtti részen is, a legtöbben az Ország Tortáját, valamint annak cukormentes változatát és a Szent István napi kenyeret akarták megkóstolni.

A budai várban a Mesterségek Ünnepére várták az érdeklődőket, a belvárosban pedig kiállították a II. világháborúban megsemmisült Aranyvonat reprodukcióját is, melynek a belsejében a Szent Korona és a jogar, valamint a Szent Jobb élethű másolatát állították ki.

Aranyvonat

Az Aranyvonat – Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A délutáni Kenyéráldásra már elállt az eső, rengetegen látogattak el a Szentháromság térre, ahol a Mesterségek Ünnepén megáldották, majd megszegték az új kenyeret.

A Szent István Bazilika előtt is hömpölygött a tömeg. A körmenet ugyan elmaradt, de az ünnepi szentmisét megtartották.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top