nlc.hu
Utazás

A miniszterelnök után a finn nők is buliznak

Szolidaritást vállalnak a finn nők a bulizó miniszterelnökükkel: táncolós videókat posztolnak

Támogatásukról biztosítják Sanna Marint.

Mint arról beszámoltunk, kikerült egy videó – egy zártkörű partin – az önfeledten bulizó finn miniszterelnökről. Ezt követően sok kritika érte Sanna Marint és döntéshozatali képességét, ezért a 36 éves kormányfő úgy döntött, drogtesztet csinál. Elmondása szerint még soha nem fogyasztott illegális kábítószert, azonban saját maga védelmére és az őt ért vádak miatt, amelyeket “nagyon komolyan vesz”, drogtesztet csinált, amelynek eredményét egy héten belül lehet megtudni. Hozzátette: “méltatlannak tartja”, hogy tesztet csináltattak vele. Állítja, képessége, hogy a kormányfői tisztséggel járó feladatait ellássa, a házibulin is megmaradt.

Sanna Marin

Imád bulizni Sanna Marin – Fotó: Furkan Abdula/Anadolu Agency via Getty Images

A közvélemény megoszlott a kérdésben – írja az MTI. Sokan méltatják Marint, amiért hivatása mellett aktív szociális életet folytat, mások azonban megkérdőjelezik alkalmasságát, mert beleegyezett a videó elkészítésébe. Igaz, megígérték neki, az nem kerül nyilvánosságra.

A 24.hu azt írja, hogy finn nők elkezdtek magukról táncolós videókat feltölteni szolidaritásként. Megha Mohan, a BBC tudósítója Twitterre töltött fel egy válogatást, amiben „Szolidaritunk Hannával” jeligével táncoló finn nők láthatóak.

Sanna Marint 2019-ben választotta meg miniszterelnökké a finn parlament, akkor alig volt 34 éves. Ő a skandináv országok történetében a harmadik női miniszterelnök.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top