nlc.hu
Utazás

Nyaralók ingatlanpiaca

Ezek a legkeresettebb vízparti települések az idei szezonban

Kiderült, hogyan alakult a kereslet az idei nyaralószezonban a magyarországi tópartokon, és mennyiért kínálták eladásra az ottani ingatlanokat.
nyaraló

A nyaralók piacán az összesített kereslet alapján továbbra is a balatoni és a velencei sztárok számítanak a legnépszerűbbnek. Az ezer eladó nyaralóra vetített kereslet alapján azonban olcsóbb települések is felkerültek a vevőjelöltek térképére – áll az ingatlan.com legújabb elemzésében.

Továbbra is a legnépszerűbb Balaton-parti település Siófok, ahol az átlagos négyzetméterár az idén majdnem 1,3 millió forint volt. Második helyen áll Balatonalmádi a maga 829 ezer forintos árával, a harmadik pedig Balatonfüred 1,06 milliós összeggel. A balatoni piacon a Top 10-ben van még többek között Keszthely Fonyód, Balatonkenese és Balatonföldvár is, ahol 740 ezer és 1,3 millió forint között alakultak a négyzetméterárak.

Országos szinten szintén népszerű maradt a Velencei-tó mellett lévő Gárdony és Velence, itt 779 és 800 ezer forintos négyzetméterár volt a jellemző. A Tisza-tó közelében lévő települések közül Tiszafüred, Abádszalók és Sarud volt a legkeresettebb, a szóban forgó településeken négyzetméterenként 255-385 ezer forintért kínálták eladásra az ingatlanokat.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top