nlc.hu
Utazás

Sörrel koronázták meg a Piel sziget királyát

Átvette a helyi kocsmát, ő lett az apró sziget királya

Tíz éven keresztül kell felügyelnie a Piel szigetet a férfinek, és a helyi kocsma üzemeltetése is a királyi teendői közé tartozik.
A Piel sziget madártávlatból Angliában

Egy aprócska brit sziget királyának neveztek ki egy brit férfit, akik igazi brit módra meg is koronáztak – sört öntöttek a fejére.

A tízhektáros Piel sziget 800 méterre fekszik Furness partjaitól, és egy 900 éves várromot, egy kastélyt, valamint nyolc magántulajdonban lévő házikót foglal magában. Mind közül a legfontosabb a The Ship Inn nevű kocsma, mert aki átveszi az üzemeltetését, az egyben a sziget királya is lesz.

A villanyszerelő Aaron Sanderson mintegy 200 másik jelentkező közül szerezte meg a 170 éves címet. Az ünneplése során a 33 éves férfi egy söröshordó trónján ült, koronát viselt, miközben tucatnyian sört öntöttek a fejére. Aaron uralkodását Rod Scarr, a korábbi uralkodó tette hivatalossá.

A férfi feladata egyebek mellett a kocsma üzemeltetése és a sziget élővilágának felügyelete lesz. A szigetre rengeteg látogató érkezik komppal vagy apálykor sétálva, éjszakára pedig 5 fontért (2300 forint) sátrat verhetnek. Az időjárás miatt néha előfordul, hogy nem tudnak visszajutni, ilyenkor el kell szállásolni őket, amíg jobbra fordul az idő. De Aaron úgy látja, a logisztika a legnagyobb kihívás, hogy minden szükséges holmi eljusson a szigetre.

„Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer egy sziget királya leszek – vallotta be Aaron. – Csak beadtam a pályázatot, és nyertem. Aztán volt egy pár hónapos időszak, amikor azt gondoltam: »Ó, a fenébe is. Most vettem át egy szigetet. Mit tettem?« De reggelente kiülök a bejárat elé, iszom egy sört, és ez olyan, mintha a tiéd lenne a mennyország egy szelete.”

(LadBible)

(Kiemelt kép: Wikipedia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top