nlc.hu
Utazás

Kérdéses, honnan lesz áram jövőre a közösségi közlekedéshez a fővárosban

Kérdéses, honnan lesz áram jövőre a villamosokhoz Budapesten

Ugyan még egyetlen ajánlat sem érkezett a pályázatra, ez nem jelenti azt, hogy jövő év elejétől nem lesz majd közösségi közlekedés.

Egyetlen ajánlatot sem kapott a BKV az árambeszerzésre kiírt pályázatára, így nem tudja a főváros, honnan lesz áram januártól a villamosokhoz.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes szerint ez azonban szerinte nem jelenti azt, hogy nem lesz áram a vezetékekben, hogy nem lesz majd közösségi közlekedés, de vélhetően nagyon magas áron tudnak majd hozzájutni az áramhoz. Mindeközben Budaörs a gázzal járt így, Wittinghoff Tamás polgármester szerint a szolgáltatók a kiszámíthatatlan árak miatt nem akarnak szerződni. 

Az önkormányzatok az államtól várnak segítséget. Palkovics László miniszter az RTL Híradónak azt mondta, az önkormányzatok azért önkormányzatok, hogy megoldják ezeket a problémákat, de hozzátette azt is, ha kell, majd segít az állam. „A problémát nem az önkormányzatok okozták, ezért a kormány nem dőlhet hátra, és nem mondhatja azt, hogy nekem ehhez semmi közöm” – nyilatkozta Kiss Ambrus.

Villamosok Budapesten

Fotó: MTVA/Róka László

(via RTL.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top