nlc.hu
Utazás

Bálnával ütközött a hajó, öten meghaltak

Öten meghaltak, miután valószínűleg bálnával ütközött a csónakjuk

Az új-zélandi Kaikoura polgármestere szerint feltehetőleg bálnával ütközött a felborult hajó. A balesetben öt ember vesztette életét.
Bálna farokuszonya a víz fölött

Öt ember meghalt Új-Zélandon, miután felborult egy hajó, valószínűleg azután, hogy összeütközött egy bálnával – írja a Guardian.

A 8,5 méteres csónak fedélzetén 11 ember tartózkodott, amikor szombat reggel felborult Goose Bayben, Kaikoura város közelében – közölte a rendőrség. Hat embert kimentettek, öt holttestet pedig rendőrségi búvárok emeltek ki a hajó belsejéből.

Craig Mackle, Kaikoura polgármestere az RNZ nemzeti televíziónak elmondta, hogy a hajó feltehetően egy bálnával ütközött. A rendőrség szerint ütközés történt, de annak okát még nem sikerült megállapítani.

A polgármester közölte, hogy egy 50 év feletti nőkből álló csoport volt a fedélzeten, és nyugodtak voltak az időjárási körülmények. Hozzátette, azért gondolja, hogy a hajó inkább egy bálnával ütközött, mint egy fatörzzsel, mert egy fatörzs inkább lyukat ütne a hajón, nem borítaná fel.

Kaikoura népszerű bálnamegfigyelő hely. Számos vállalkozás kínál hajókirándulásokat vagy helikopteres utazásokat, hogy a turisták testközelből láthassák a bálnákat, delfineket és más tengeri élőlényeket.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Davide Dalfovo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top