nlc.hu
Utazás

Időjárás-előrejelzés

Komoly lehűlés jön a jövő héten, 5 fok körül lesz csak éjszakánként

Sarkvidéki eredetű levegő áraszthatja el térségünket.
kutya

Évszakváltó front körvonalazódik péntek környékére – olvasható az Időkép előrejelzésében. Prognózisuk szerint megérkezik az igazi ősz a jövő hét vége felé.

Mint írják, észak-északnyugat felől több hullámban hűvös, sarkvidéki eredetű levegő áraszthatja el térségünket, így erős lehűlés jöhet. A csúcshőmérséklet a legtöbb helyen 20 fok alatt maradhat, éjszakánként pedig egyre nagyobb területen megjelenhetnek az 5 fok körüli minimumok.

A Kiderül előrejelzése szerint hétfőn többnyire napos időre van kilátás, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul. Kedden általában száraz idő lesz, a minimum-hőmérséklet jobbára 6 és 14 fok között várható, míg szerdán a minimum 7 és 17, a csúcsérték általában 23 és 29 fok között várható. Csütörtökön már több helyen valószínű eső, zápor, zivatar – akárcsak pénteken – a hajnali 11, 20 fokról általában 23 és 30 fok közé melegszik fel a levegő. Szombaton a hőmérséklet hajnalban általában 5 és 14, délután többnyire 15 és 20 fok között valószínű.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top