nlc.hu
Utazás

Lezuhant repülő

3 órán át repült halott pilótával, mielőtt lezuhant a repülőgép

Hiába kapott szívrohamot a pilóta, nem zuhant le azonnal a repülő.
vitorlás repülő

Bár a repülőbaleset még augusztus végén történt, a meghökkentő részletre csak most derült fény. Kiderült, hogy a pilóta, akit a baleset előtt jó ideje nem tudtak rádión keresztül elérni, a becsapódás előtt 3 órával már halott, vagy legalábbis eszméletlen volt, miután szívrohamot kapott.

A motoros vitorlázórepülőt a 79 éves Roland S. vezette, amikor Hannover felett járva jelezte az irányítótoronynak, hogy visszatér Magdeburgba, ahova végül sosem érkezett meg.

„A Szövetségi Légiközlekedési Balesetvizsgáló Hivatal (BFU) jelentése szerint a gép a Harz-hegységből északra, Braunschweig felé repült, majd délnyugatra fordult, s ezt követően nem volt további rádiókapcsolat. A hannoveri ellenőrzési zóna fölött repülve a torony sikertelenül próbált kapcsolatot teremteni a vészfrekvencián keresztül” – adta hírül a liner.hu.

A gép ezután 3 óra repülés után, Lübbrechtsenben csapódott a földbe, a pilóta boncolása során pedig kiderült, hogy szívmegállás végzett vele.

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top