nlc.hu
Utazás

Így néz ki a forgalmas autópálya Hálaadás előtt

Így néz ki az autópálya Los Angelesben Hálaadás hétvégéje előtt

Lenyűgöző videó készült Los Angelesben.
ünnepi asztal

November 24-én van a Hálaadás Napja az Egyesült Államokban, a hagyományok szerint az őszi betakarítások után adnak hálát a termésért Istennek. Az Amerikai Egyesült Államokban, ahol az egyik legfontosabb ünnepnek számít, november hónap negyedik csütörtökjén, Kanadában pedig október második hétfőjén tartják.

Ilyen volt az első hálaadás:

Az Egyesült Államok területén az első hálaadást a hagyományok szerint 1621-ben ünnepelték a Mayflower fedélzetén az előző évben Plymouthhoz érkező, az Újvilágba az európai vallásüldözések elől menekült telepesek, akiknek mintegy fele a hideg, az éhezés és az idegen, mostoha környezet áldozata lett az első télen. A telepeseket a wampanoag indián törzs segítette ezekben a nehéz időkben, megtanítva nekik többek közt a helyi halászatot és vadászatot, a kukoricatermesztést, a juharszirup kinyerésének titkát. A történet szerint az őszi bőséges termés után az életben maradt 51 telepes vezetője, William Bradford nagy ünnepséget rendezett, ahová az indiánokat is meghívták.

(via)

Ilyenkor hatalmas tömegek indulnak meg az utakon, hogy a családdal töltsék az ünnepet, az ABC videóján pont az látszik, hogy autósok ezrei autóztak haza este az ünnepi hétvége előtt Los Angelesben is. Pazar látványt nyújt, ahogy a végeláthatatlan sorban kígyózó autók fényszórói szinte összeolvadnak.

(24)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top