nlc.hu
Utazás

Új korlátozást vezethetnek be a kézipoggyászok kapcsán

Eljöhet az idő, amikor nem kell kipakolnunk a kézipoggyászt a repülőtereken

Az új scannerek segítségével minden látható lesz a bőröndökben.
Utasok a repülőgépen

Törölhetik a kézipoggyászban lévő folyadékokra és laptopokra vonatkozó biztonsági korlátozásokat a repülőtereken 2024-től az Egyesült Királyságban, írja a 444 a Guardian nyomán.

A kormány azt tervezi, hogy két éven belül bevezeti a kórházakban használt CT-szkennerekhez hasonló technológiát, bár a végső döntés még nem született meg.

Sokak bánatára a kézipoggyászunkban legfeljebb 100 ml-es palackokban vihetnek magukkal folyadékot, amit egyetlen átlátszó, újrazárható műanyag zacskóba kell helyezniük, amikor áthaladnak a repülőtéri biztonsági ellenőrzésen. A jelenlegi szabályok 2006 novembere óta vannak érvényben.

A nagyobb brit repülőterek 2024 közepéig kaptak határidőt a korszerűbb szkennerek felszerelésére. Az új technológia, amit a londoni Heathrow repülőtéren 2017 óta tesztelnek, lehetővé teszi a személyzet számára, hogy ráközelítsen a táska tartalmára, és a képeket elforgassa az ellenőrzéshez. Az új szkennereket már évek óta használják az amerikai repülőterek.

A kézipoggyász sokszor okoz fejfájást, hiszen a repülőtársaságok között is eltérő lehet a szabályzat, hogy mekkora csomagot lehet felvinni a gépre. A legutóbb arról írtunk, hogy pár férfi nemes egyszerűséggel letöri egy bőrönd kerekeit, hogy elkerüljék a plusz poggyászköltségek megfizetését. Mivel minden légitársaságnál más és más a kézipoggyász megengedett mérete, könnyen előfordulhat, hogy az utasok nem a megfelelő méretű táskát szeretnék felvinni a repülőgépre. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top