nlc.hu
Utazás

Óceánjáróról esett vízbe

Luxus óceánjáróról esett vízbe, 15 óra múlva mentették ki

Csodával határos módon menekült meg egy férfi, aki a Mexikói-öbölben zuhant az óceánba egy hajóról.

Több mint 15 órát töltött a vízben az a férfi, aki még szerda este tűnt el a Carnival Valor nevű tengerjáró hajóról. A 28 éves utas a húgával szórakozott a hajó egyik bárjában, amikor kiment vécére, majd, miután sokáig nem tért vissza, az óceánjáró személyzete értesítette az amerikai parti őrséget.

A Carnival Valor óceánjáró (Fotó: Wikipédia)

A Carnival Valor óceánjáró (Fotó: Wikipédia)

A BBC beszámolója szerint több mentőcsapat is végigjárta a környéket, a férfit végül csütörtök este, Louisiana partjaitól mintegy 20 mérföldre (30 kilométerre) vették észre.

Bár rengeteg időt töltött a vízben, állapota állítólag stabil.

 

Seth Gross, az amerikai parti őrség hadnagya azt mondta, hogy a férfi több mint 15 órát lehetett a vízben, ami szerinte rekord és gyakorlatilag egy hálaadás napi csoda.

A férfi kitartása az élni akarást mutatja, amivel minden kutatási és mentési ügyben számolni kell

 – fogalmazott Gross.

Az nem világos, hogy a férfi hogyan zuhant a vízbe a hajóról, amely a mexikói Cotumel felé tartott.

2018-ban egy 46 éves brit nőt mentettek ki 10 órával azután, hogy tengerjáró hajójáról az Adriai-tengerbe esett. Akkoriban arról számoltak be, hogy azt mondta az egyik megmentőnek, hogy  az segített neki túlélni, hogy fitt lett a jógázástól és énekelt, hogy ne fázzon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top