nlc.hu
Utazás

Pingvin támadta meg a magyar futónőt

Agresszív pingvin támadta meg a magyar futónőt az Antarktiszon

Szerencsére néhány lila folttal megúszta a kalandot.
Pingvinek veszekednek.

Lubics Szilvia magyar ultrafutó az Antarktiszon vesz részt egy 250 kilométeres futóversenyen, így fel van készülve minden eshetőségre. Ám vasárnap valami olyasmi történt, amire még ő sem számított: megtámadta egy pingvin – számolt be Facebook oldalán.

„Nem hiszitek el mi történt! Ma olyan szigeten futottunk, ahol voltak pingvinek. Már alig vártam, hogy láthassam őket, annyi klassz képet láttam róluk. Erre futok békésen, gyönyörködöm bennük, élvezem, hogy köztük lehetek, erre az egyik pillanatról a másikra az egyikük megtámad! Odarohan hozzám, se szó, se beszéd, felborít, és elkezdi ütni a csőrével a lábam. De úgy rendesen. Teljesen lesokkolódtam. Két másik futó rohant oda hozzám, ők kergették el. Azt hittem ezek cuki állatok…. Biztos nem véletlenül támadott meg, tudom, hogy én futottam az ő területükön, de ez akkor is váratlanul ért. Vicc nem? Már csomó helyen futottam a világon, ahol megtámadhatott volna valami vadállat – amitől be is voltam rezelve – de semmi nem történt. Erre az Antarktiszon megtámad egy pingvin” – írta.

A magyar futónő hozzátette: a támadás nyomán belilult a lába, de ennél komolyabb sérülést szerencsére nem szenvedett. 

Lubics Szilvia egyébként az élen halad: egy keddi poszt tanúsága szerint a hétfői napot megosztott harmadik helyen zárta egy másik versenyzővel. A férfiak között a magyar Roskovics Miklós ötödik helyen zárt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top