nlc.hu
Utazás

A MOL kútjainál is akadozik az üzemanyagellátás

Már a MOL benzinkútjainál is akadozik az üzemanyagellátás

Több oka is van annak, hogy hiányvcikk lett a benzin és a dízel.

Már a MOL benzinkútjainál is több helyen hiánycikk az üzemanyag, az RTL Híradója szerint a fővárosban és vidéken is vannak olyan kutak, ahol nem volt 95-ös benzin vagy dízel.

A MOL szerint a kútjaikon másfélszer akkora a kereslet, mint egy évvel ezelőtt volt, de a hiányhoz az is hozzájárul, hogy az ársapka miatt megszűnt az import, a finomítójuk pedig nem tudja ellátni az egész országot, ráadásul a százhalombattai finomító egy kisebb baleset miatt még mindig csökkentett kapacitással üzemel. 

Tájékoztató feliratok a Mol benzinkútján Salgótarjánban 2022. május 27-én

Tájékoztató feliratok a MOL benzinkútján Salgótarjánban 2022. május 27-én (Fotó: MTI/Komka Péter)

Az Ásványolaj Szövetség főtitkára, Grád Ottó szerint hozzá kell szokni ehhez a helyzethez, amíg 480 forintos rögzített áron lehet üzemanyagot vásárolni.

A Miniszterelnökségtől az ATV-vel azt közölték, hogy január elsejétől csak akkor fenntartani az árstopot, ha az Oroszországból érkező kőolajszállítás zavartalan marad, és a százhalombattai finomító is folyamatosan működik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top