nlc.hu
Utazás

Elektromos autók betiltása Svájcban

Be akarják tiltani Svájcban az elektromos autókat

Az egekbe emelkedett energiaárak meglepő, de érthető következménye ez is.
Elektromos autó

Svájcban komoly döntéseket hoztak egy négylépcsős akcióterv keretein belül, adta hírül a Blikk. Az intézkedést az áramkimaradások megelőzése érdekében hozták, és egyik sarkalatos pontja, hogy idén tilos lesz az elektromos járművek használata.

A védekezés harmadik szakaszában akkor tilthatják be az egyébként nagyon is környezettudatos elektromos autókat, ha nincs rájuk szükség az utazáshoz – áll az energiatakarékossági tervben. Emellett az autópályákon is szigorúbb korlátozások lépnének életbe. Svájc áramellátását Franciaország és Németország biztosítja, de idén a kialakult energiaválság miatt visszaestek az importlehetőségei.

Nehezíti a helyzetet, hogy az elhúzódó atomerőmű-karbantartások miatt Franciaországnak is importálnia kell majd a villamos energiát, ami miatt igencsak kétségessé vált a svájci áramellátás és az sem zárható ki, hogy gondok lesznek az ellátásban.

Emiatt Svájc a környező Németországból, Ausztriából és Olaszországból próbálja fedezni a 4 gigawattóra áramimport-szükségletét, ebben a helyzetben pedig luxusnak számíthat az elektromos autók töltése.

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top