nlc.hu
Utazás

Egy CEO kifizette a dolgozói nyaralását

Jó évet zárt a cég, ezért a tulajdonos befizette a dolgozókat egy Disneyland-körútra

A Citadel vezérigazgatója és alapítója, Ken Griffin érdekes módon mondott köszönetet az alkalmazottainak egy jól sikerült év után – számolt be a LadBible. A milliárdos főnök meglehetősen mélyen a zsebébe nyúlt és kifizette 10 000 alkalmazottja és családtagjaik háromnapos utazását a floridai Walt Disney Worldbe

A Forbes sikerlistája szerint az üzletember vagyona körülbelül 31,7 milliárd dollárra rúg, amivel a világ 40. leggazdagabb embere.

A Citadel szóvivője, Zia Ahmed elárulta, hogy a milliárdos állta a New Yorkból, Houstonból, Párizsból, Zürichből és más városokból érkező munkatársak repülőjegyeinek költségét, a szállás, az étkezés, a parkolás díját és a belépőjegyek árát is.

Griffin kizárólag a Citadel dolgozói számára bérelte ki a Disney Worldöt, és fizetett azért is, hogy a Coldplay, Carly Rae Jepsen és Diplo is fellépjen a céges bulin. Az 54 éves milliárdos így köszönte meg munkatársainak a kemény munkával töltött eredményes évet.

„Nemcsak a cégünk, hanem az egész ágazat történetében is a legkülönlegesebb csapatot építettük fel” – mondta Griffin a New York Post szerint a tömegnek.

„Hihetetlen jövő áll előttünk – már alig várom, hogy megírjuk a még hátralévő fejezeteket” – tette hozzá.

Az idei év rekordnak ígérkezik a Citadel és a Citadel Securities számára, erősítette meg Zia Ahmed a Reutersnek.

A fedezeti alapokkal foglalkozó cég 59 milliárd dollárnyi vagyont kezel. A gazdasági válság ellenére – és a Wall Street többi neves alapjával ellentétben – a Citadel már most közölte a befektetőkkel, hogy a zászlóshajónak számító Wellington alap november végéig nagyjából 32 százalékos hozamot ért el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top