nlc.hu
Utazás

Havazik Budapesten

Havazik Budapesten

Magyarország északi tájain a hétvégén is várhatunk havazásra.
Szív egy hóval borított szélvédőn

Bár a fehér karácsony tavaly nem jött össze, idén havazással indított a január: Magyarország legmagasabb pontjain már volt hóesés, és most végre megérkezett Budapestre is. A Normafa közösségi oldalán számoltak be róla, hogy a lankás területen nagy pelyhekben hull a hó.

A Börzsönyben található Nagy-Hideg-hegyen az Időkép járt: itt már komoly hótakaró van, a szél miatt egyes buckákban akár egy méteres magasságban.

Az előrejelzésük szerint pénteken erősen felhős, borult időben lesz részünk, és napközben egyre többfelé lesz szükség az esernyőkre. A Dunától keletre sokfelé számíthatunk esőre, havas esőre, de északkeleten és az Északi-középhegységben a délután folyamán egyre többfelé válthat havazásba az eső. Ezeken a területeken akár 10-15 cm hó is várható.

Szombaton és vasárnap is felhős lesz az idő, hosszabb napos időszakokra csak vasárnap számíthatunk a keleti és az északkeleti tájakon. Több hullámban kell csapadékra számítani majd, de nagyobb mennyiség már csak helyenként fordulhat elő. Vegyesen várható eső, havas eső és havazás. Lesznek olyan tájak is, ahol akár több centiméternyi friss hó is hullhat, de ennek tér- és időbeli eloszlása még meglehetősen bizonytalan a mediterrán ciklonok kaotikus jellege miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top