nlc.hu
Utazás

A kínai kormány félmillió repjegyet oszt szét

Ingyen repjegyekkel csábítja vissza a turistákat Hongkong

A koronavírus-járvány miatt drasztikusan visszaesett a Hongkongba utazók száma. A kormány ezen szeretne változtatni.

2020 előtt egy átlagos évben 56 millióan keresték fel az országot. 2022-re ez a szám körülbelül 100 ezerre esett vissza. Nem csak a külföldi turisták maradtak távol. A pénzügyi központban 1961 óta a legnagyobb népességcsökkenés volt tapasztalható, 1,6 százalékkal lettek kevesebben. Mire a város vezetője, John Lee 2022 szeptemberében bejelentette, hogy a karanténnak vége, egyesek már aggódtak, hogy talán túl késő. A hongkongi kormány ezért bejelentette, hogy három periódusban összesen ötszázezer ingyenes repülőjegyet oszt szét, amitől a turizmus újbóli fellendítését reméli.

Egy nő sétál a hongkongi repülőtéren

Fotó: Getty Images

A Hello Hongkong elnevezésű projekt már két éve tart és 254,8 millió dollárba kerül az országnak. Három légitársaságnál lehet a jegyekért regisztrálni.

Mit kell tenni, ha ingyen szeretnél utazni Hongkongba?

  • Március 1-től  lehet felkeresni a World of winners nevű oldalt.
  • Március 1-jétől a Délkelet-Ázsiában élők, április 1-jétől a Kínában élők, május 1-jétől pedig a világ többi részén élők próbálhatnak szerencsét a sorsolásnál.
  • Július 1-jétől néhány jegyet a hongkongiak is kaphatnak, akik az előző években nem mozdultak ki a koronavírus-járvány miatt.

 

(Telex, CNN)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top