nlc.hu
Utazás

Késeket és kábítószert is találtak a "Fradi-vonaton"

Késeket és pirotechnikai eszközöket foglaltak le a német rendőrök a „Fradi-vonat” átkutatásakor

A több száz rendőrt felvonultató kutatás során emellett kábítószert és arcot elfedő maszkokat is találtak.
Rendőrök a "Fradi-vonatnál"

Csütörtök reggel Bad Schandau állomásnál rendőrök állították meg a szerelvényt, melyen körülbelül ezer Fradi-szurkoló utazott Leverkusenbe, ahol a csapatuk aznap este a Bayern Leverkusen ellen játszott a labdarúgó-Európa-liga nyolcaddöntőjében. Mivel az osztrákok nem engedték át a vonatot, a szerelvény Szlovákián és Csehországon át érkezett Németországba, ahol egy másfél órás rendőri akció idejére megállították – írja a 168 óra.

Az esetről készült fotót megosztotta Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár is, aki felháborodott azon, hogy a rendőrök szerint a vonat utasai veszélyt jelentettek Németországra, és ezek után kikérte magának, hogy a nyugatiak merik leckéztetni Magyarországot demokráciából és jogállamiságból. A külügyminiszter felvette a kapcsolatot a német hatóságokkal, megkérve őket, hogy siessenek, és ne veszélyeztessék azt, hogy a szurkolók idejében odaérjenek a meccsre, ami miatt útra keltek.

A folyamatos megkeresések hatására valamit sikerült gyorsítani az ellenőrzésen, de ez így is több mint másfél órát igénybe vett, ami nyilvánvalóan nehezen elfogadható, és nehezen tudható be valamifajta baráti, konstruktív együttműködésnek

– mondta Szijjártó Péter. A kutatás során késeket, pirotechnikai eszközöket, kábítószert és arcot elfedő maszkokat is foglaltak le a német rendőrök.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top