nlc.hu
Utazás

Delhusa Gjon izraeli útja

Nem akarták felengedni a repülőre Delhusa Gjont

Szuvenírje miatt került problémás helyzetbe az énekes.

A Sínai-félszigeten és a Szentföldön járt Delhusa Gjon, akinek nagy vágya teljesült azzal, hogy eljuthatott több bibliai helyszínre. A 69 éves énekesnek a vallás évek óta az életének a szerves része. Útjáról a Mokka stábjának mesélt az otthonában, ahol azt is megmutatta, milyen gigantikus szuvenírt hozott haza.

Delhusa Gjon,

Végigjárta Betlehem és Jeruzsálem szent helyeit Delhusa Gjon – Forrás: TV2 / Mokka – videó

Egy méretes, Tutanhamon fáraó mellszobrot vásárolt Egyiptomban az énekes, az emléktárgyat azonban kalandos úton sikerült csak hazahoznia. 

Életem során már nagyon sok picurka kegytárgyat gyűjtöttem össze, (…) most úgy voltam vele: ha valamit hozok emlékbe, akkor az valami nagyobb legyen. (…) Volt is vele problémán, amikor a repülőtéren azt akarták, hogy feladjam csomagban, azt mondtam, hogy én ki nem adom a kezemből. Nem repestek az örömtől a csekkolásnál. Próbálták megnézni, nincs-e tele valamivel, de üres volt. Nem akartak a repülőre felengedni, és kértem, könyörögtem, hadd legyen velem. Szerencse, hogy kevesen voltak, úgyhogy bebiztonságiöveztem, és így utazott Magyarországra” – sztorizott Delhusa.

Az útjáról pedig a következőket árulta el: “Egyiptom sarkában, a Sínai-félszigeten kezdtük. (…) Soha nem jártam még Jeruzsálemben, ez még egy bakancslistás hely volt nekem. Elmentünk a Holt-tengerhez is. (…) Nagy vágyam volt a Siratófal. Lenyűgözött a monumentalitása”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top