nlc.hu
Utazás

Vége a télnek, jön a meleg időjárás

Vége a télnek: Sándor, József és Benedek tényleg meghozzák a meleget

Úgy tűnik, hogy igaz a népi mondás: Sándor (március 18.) József (március 19.) és Benedek (március 21.) valóban meghozzák a jóidőt.
Virágzó barackfa

Március 15-el búcsúzott a tél – derül ki a 24.hu cikkéből. A lap megkérdezett egy szakértőt, aki megerősítette: a következő napokban, hetekben jelentős felmelegedés várható.

„Nem állíthatjuk, hogy a tavasz folyamán nem számíthatunk »bármikor« egy-egy hidegbetörésre, de a tél véget ért, ami a hét folyamán napi szinten jelentősen emelkedik a hőmérséklet” – mondta a 24.hu-nak Molnár László meteorológus.

Bár a nemzeti ünnepünkön elég szürke, esős időjárás volt, csütörtökre elvonult a hidegfront és átvette a helyét egy napos, enyhébb hullám. Most időjárásunkat egy Dél-Európa térségében örvénylő anticiklon határozza meg, ami délnyugati irányból sodor fölénk enyhe levegőt, a következő napokban igazi tavaszi időben lesz részünk.

Pénteken és szombaton még kevéssel fagypont alá süllyed hajnalban a hőmérséklet, a maximumértékek viszont meredeken emelkednek, hétvégén pedig már 15-18 fokot mérhetünk.

Csapadék sehol nem várható egészen hétfőig, amikor is egy hidegfront teszi változékonyabbá időjárásunkat. A felmelegedés ekkor megtorpan, de a hőmérséklet nem esik vissza, marad a kellemes, tavaszi 15 fok körüli szinten.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top