nlc.hu
Utazás

Haley Zega 22 évvel eltűnése után mesél arról, hogyan élte túl a vadonban

6 évesen nyoma veszett a vadonban – most elmeséli, hogyan élte túl

Óriási erőkkel keresték a kislányt, és két tapasztalt férfinak köszönhető, hogy sikerült a nyomára bukkanni.

2001. április 29-én az akkor hatéves Haley Zega a nagyszüleivel túrázni indult, ám egy idő után leszakadt tőlük, és két napra nyoma veszett. Most, 22 évvel később arról mesélt, hogyan sikerült túlélni a vadonban egyedül, élelem és víz nélkül. Mint elmondta, soha nem volt félős, és ebben a helyzetben is sikerült nyugodtnak maradnia. 

„Volt egy képzeletbeli barátom, Alica, ő segített abban, hogy nyugodt maradjak és arra összpontosíthassak, hogyan kell kikeveredni a szorult helyzetemből. Persze volt, amikor nem volt jó odakint lenni, az éjszakák különösen nehezek voltak, és lehet, hogy nem éreztem magam jól a bőrömben, de soha nem gondoltam arra, hogy ennek rossz vége lehet” – nyilatkozta. 

Hozzátette, ha kisebb lett volna, valószínűleg csak ülve sírdogált volna, ha pedig idősebb, akkor fel tudta volna mérni, milyen súlyos a helyzet, és egy helyben maradt volna. Haley Zegára végül két férfi talált rá, és óriási szerencse volt, hogy William Jeff Villines és Lytle Jam úgy döntött, leszakadnak a többiektől, akik a kislány keresésére indultak.

Miután a gyermeknek, aki akkor már két napja nem evett és ivott semmit, adtak egy kis kólát és egy kis csokipudingot, felültették az egyik öszvérükre, és elindultak kifelé a vadonból. 

Ugyan soha többé nem szeretne hasonló helyzetbe kerülni, és senkinek nem kívánja, hogy megtapasztalja, ő min ment keresztül, összességében úgy érzi, sokat adott neki ez a kaland, bár nem szeretné, ha mindenki csak az eltűnt kislányként gondolna rá.

Kislány az erdőben sétál

Képünk csak illusztráció (Fotó: Profimedia)

(via LadBible)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top