nlc.hu
Utazás

Viccből rángatta a kormányt, felborult az autó

Rángatta a kormányt, hogy megijessze az utasait, felborult az autó

A 19 éves sofőr a felelőtlen magatartásával súlyos balesetet okozott, amiben az egyik kiskorú utasa maradandó fogyatékosságot szerzett. Az Egri Járási Ügyészség vádat emelt ellene.

2021 nyarán a 3. számú főúton Kerecsend felé négyen utaztak egy autóban, melynek sofőrje ugyan a sebességhatárt betartotta, mégis súlyos balesetet okozott. Poénból, a többieket ijesztgetve a kocsiban szóló zene ritmusára kezdte rángatni a kormányt, majd elvesztette az uralmat a jármű fölött, ami felborult. Az egyik kiskorú, a biztonsági övét nem használó utas kirepült a kocsiból, koponyatörést és agysérülést szerzett. A sértettnél memóriazavar alakult ki, ami maradandó fogyatékosságnak minősül – számolt be róla az ügyészség.

Felborult autó

A felborult autó (fotó: Magyarország Ügyészsége)

A járási ügyészség a férfit maradandó fogyatékosságot okozó közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja, mely bűncselekménynek a büntetési tétele kettő évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés. Az Egri Járási Ügyészség a most benyújtott vádiratában mértékes indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a bíróság előkészítő ülésén beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. Ennek keretében a vádhatóság két év végrehajtásában négy év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, illetve három év közúti járművezetéstől eltiltás kiszabásra tett indítványt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top