nlc.hu
Utazás

Megszólalt a nyírmártonfalvai polgármester a lombkoronasétány ügyében

„Hogy az az erdő pontosan most ért a véghasználathoz, az egy dolog” – megszólalt a polgármester a lomb nélküli lombkoronasétány ügyében

Filemon Mihály azt állítja, új erdőt telepítenek majd a régi helyére.

Mint arról mi is írtunk, Filemon Mihály, Nyírmártonfalva polgármesterének telkén 60 millió forintnyi uniós pénzből építettek egy lombkoronasétányt, ám nincs mit megcsodálnia annak, aki felsétál a faszerkezetre, a körülötte lévő erdőt ugyanis kivágták.

„Aki ismeri az erdőgazdálkodás alapjait, az nem csodálkozik azon, hogy egy kivágott erdőben van egy lombkoronasétány. Ez egy erdőközjóléti beruházás, ami azt jelenti, hogy én a gazdasági erdőmet átminősíttettem közjóléti erdővé azért, hogy a nagyközönség ingyen látogathassa azt. Kinyitottam az erdőt, a természetet. Hogy az az erdő pontosan most ért a véghasználathoz, az egy dolog, hiszen a most letermelt erdő helyén új erdő lesz” – nyilatkozta a Civishírnek Filemon Mihály, aki a polgármesterség mellett erdőgazda is.
 

Lombkoronasétány

Lombkoronasétány lombok nélkül – részlet az Átlátszó videójából

Hozzátette, még 2017-ben adta be a pályázatát az erdei sétány létrehozásának támogatására, és ha akkor az el is készül, még évekig lehetett volna élvezni a magasból a lombkorona látványát, de a támogatást csak 2021-ben kapta meg. „Nem nyerészkedünk, ebbe pénzt raktunk. A kapott állami támogatást saját forrásból kellett kiegészíteni úgy, hogy a pályázat utófinanszírozású” – jegyezte meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top